Færøerne 1911 – set af den danske fotograf Anders Peter Hansen

Ny udvidet udgave af bogen om den danske fotograf A. P. Hansen og hans enestående fotografier fra Færøerne 1911.

Steffen Stummann Hansen:
Færøerne 1911 – set af den danske fotograf Anders Peter Hansen.
2. reviderede og udvidede udgave
Forlagið Søga Føroya/
History Press Faroe Islands 2020.

Læs mere her


Det er godt syv år siden, at denne bog udsendtes for første gang, og det har været en stor glæde at se den overvældende interesse, som den blev mødt med. Interessen har vist sig ikke alene på Færøerne, men også i Danmark. Den kommer dels fra folk bosiddende på Færøerne og dels fra personer, som har rejst på og er blevet fascineret af Færøerne, og ikke mindst de mange i Danmark, der har rødder og slægt på Færøerne.

For at imødekomme den løbende efterspørgsel på bogen foreligger derfor nu en ny, revideret og udvidet, udgave af bogen. Billedmæssigt er denne udgave forøget med nitten illustrationer udover dem, der er indeholdt i 1. udgaven. Tekstmæssigt er enkelte faktuelle og typografiske fejl i 1. udgaven blevet korrigeret, mens ny viden angående den anden fotograf fra Aarhus-egnen, Søren Samuel Petersen, der var på Færøerne samtidig med      A. P. Hansen, er blevet tilføjet.

Med denne nye udgave af bogen er det håbet, at mange vil finde interesse i og glæde af – gennem tekst og ikke mindst billeder – at få et enestående visuelt indblik i det færøske bygdesamfund for hundrede år siden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.